Γλώσσα:
Language:
 GR    EN

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος Second Nature, έπειτα από τη διοργάνωση Συμποσίου, Έκθεσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για νέους Έλληνες σχεδιαστές.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στους τρεις άξονες που διέπουν το καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού Second Nature, δηλαδή τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα, τη γαλάζια και κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία, όπου η δημιουργικότητα και οι τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή.

Οι διαγωνιζόμενοι σχεδιαστές (18-35 ετών) καλούνται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν, το οποίο θα ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του Second Nature και θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι σχεδιαστές που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο από το The People’s Trust, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν τρεις προτάσεις με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο του design και της επιχειρηματικότητας, είναι οι (αλφαβητικά):

Δρ. Σπύρος Αρσένης, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Καθηγητής Δρ. Φίλιππος Αζαριάδης – Τοπάλογλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κώστας Βογιατζής, Yatzer
Κωστής Καρατζάς, The Greek Foundation
Paul Kidner, The People’s Trust
Καθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πάνος Σακκάς & Φωτεινή Σετάκη, The New Raw


Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως 15 Σεπτεμβρίου 2018
Προκήρυξη και αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού Second Nature www.secondnature.gr/competition και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη www.laskaridisfoundation.orgWednesday, June 27, 2018, forky

  -  Αρχική   -  Επικοινωνία